In de huidige bouwsfeer, wordt er steeds kleiner maar vaak hoger gebouwd. Voordeel is dat alle ruimte benut wordt, maar een nadeel kan wel zijn, dat er op bepaalde plaatsen in de woning te weinig natuurlijke lichtinval is, die dan vaak gecompenseerd wordt door kunstlicht, hetgeen onze energiefactuur geen goed doet.

De Sunpipe lost dit probleem helemaal op.

Het is een daglichtsysteem dat zonlicht binnenbrengt, waardoor de energiekosten voor verlichting gedurende de daguren drastisch verlaagd kunnen worden.

sunpipe

De Sunpipe bestaat uit een diamantvormige dakkoepel, die het zonlicht maximaal opvangt. Dat licht daalt in en wordt gereflecteerd in de aluminium super silver reflectiebuis, waarna het via een plafondplaat/diffuser verdeeld wordt in de ruimte.

Het sunpipe daglichtsysteem is werkzaam tot op 8 meter diepte, waardoor er zelfs tot in de kelder natuurlijk daglicht voorzien kan worden.

Het systeem kan zowel vanaf het dak, maar ook vanuit de buitenmuren, daglicht binnenbrengen en dit gedurende de hele dag en vooral daar waar er via de ramen onvoldoende licht getransporteerd wordt in de kamer.

Het mooie aan dit systeem is, dat het geen onderhoud nodig heeft. Het topgedeelte is volledig zelfreinigend en voorkomt daarnaast dat er behalve daglicht ook regen, vuil en insecten zouden binnendringen.

De Sunpipe kan geïnstalleerd worden in alle voorkomende dak- en gevelconstructies, waardoor het ook voor renovatieprojecten een uitkomst kan bieden.

Nog een groot voordeel van de Sunpipe is, dat ze enkel zonlicht binnenbrengt en geen warmte. Op die manier blijft de woning lekker koel in de zomer en ze vermijdt ook warmteverlies in de wintermaanden. Ook externe geluiden dringen niet door in het buissysteem en in de woning.

Maar het grootste voordeel van de Sunpipe is toch het verbruik. Elektriciteitsverbruik kan maar liefst met 75% worden verminderd, waardoor ook de uitstoot van CO2 drastisch daalt.

De Sunpipe verspreidt een helder en natuurlijk licht in de ruimtes en via verschillende soorten plafondplaten, kan je zelf bepalen of je het licht maximaal wenst te gebruiken of je opteert voor een zachter licht. Zo kan je in elke ruimte de juiste lichtsfeer creëren.

Wil je op een bepaald ogenblik in een bepaalde ruimte geen daglicht? Ook dat kan, met een speciale verduisteringskap, die eenvoudig zelf geplaatst kan worden.

Nog even de voordelen op een rijtje:

  • Daglicht op plaatsen waar een raam niet mogelijk is
  • Gratis gebruik van zonlicht = energiezuinig verlichten!
  • Diffuse lichtspreiding
  • Betere kleurechtheid
  • Geen last meer van winterdepressie
  • Geen risico op oververhitting van uw woning, warmte dringt namelijk niet binnen via de Sunpipe
  • Geen onderhoud aan lichtbuis of dakkoepel
  • Zelfreinigende Diamantkoepel die eveneens condensatieproblemen elimineert
  • Uitgebreide installatiehandleiding meegeleverd = eenvoudige plaatsing

Wil je meer weten over de Sunpipe?

Kom ze ontdekken op de bouw- en renovatie beurs bouw en reno van 14 tot 22 januari 2017 en bezoek:

http://www.evolution-products.be/nl/sunpipe/daglicht

Comments are closed.