Iedereen kent wel het gevoel; het wordt sneller donker en al hou je nog zo van de open ramen en weidse blik die dit biedt in de zomer, in de donkere wintermaanden wil je toch liever beschermd zitten en lijkt de zwarte nacht buiten, plots iets dreigender te worden. Alleen, je hebt nu éénmaal geen rolluiken in je raamconstructie.

Wil je toch graag je ramen afsluiten? Dan kan je kiezen voor voorzetrolluiken.

Voorzetrolluiken zijn rolluiken die gewoon op de buitengevel worden bevestigd, in een speciaal daarvoor gemaakte kast. Op die manier blijft je huis proper (geen breekwerken) en kan je toch je woning beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf en daarnaast isoleert het de ramen, waardoor je ook nog kunt besparen op je energiefactuur.

Tegelijkertijd kan je met voorzetrolluiken, net als met geïntegreerde rolluiken, ook fel zonlicht buitenhouden of filteren, om een bepaalde sfeer te creëren en geluiden van buitenaf dringen minder snel de woning binnen, waardoor je ’s avonds in alle rust kunt ontspannen.

Als je de keuze gemaakt hebt, om te kiezen voor voorzetrolluiken, hou er dan rekening mee, dat je kiest voor een model dat je niet omhoog kunt duwen van buitenaf; op die manier hou je ook ongewenste gasten op een afstand. De bediening van een voorzetrolluik gebeurt elektrisch en bespaart je heel wat spierkracht.

Voorzetrolluiken hebben het voordeel dat ze aan elk type woning kunnen worden aangepast wat stijl en kleur betreft, waardoor het lijkt alsof het een origineel deel is van je bestaande woning en er bestaan zelfs voorzetrolluiken met vliegenraam, voor zij die graag met het venster open slapen.

En om helemaal mee te zijn in de technologische vooruitgang, zijn er uiteraard ook voorzetrolluiken die je helemaal vanop afstand kunt bedienen, met je smartphone. Op die manier heb je te allen tijde controle over het sluiten van je rolluiken. Je kan ze dan ook instellen op een bepaald tijdstip en via zon en temperatuur sensoren laten sluiten, alsook via lichtsensoren.

Kortom, voorzetrolluiken zijn de perfecte oplossing, als je alsnog je ramen en je binnenruimte wilt afschermen voor invloeden van buitenaf, terwijl jij binnen ongestoord geniet van je me-time.

Meer weten over voorzetrolluiken?

https://www.winsol.be/nl/particulier/producten/rolluiken/voorzetrolluiken

Opmerking plaatsen