Kroonluchters zijn weer helemaal terug van weggeweest. De stralende uitstraling van de statige armaturen vullen opnieuw menige ruimte en terwijl we vroeger vooral in de rijkere interieurs kroonluchters zagen opduiken, zien we ze nu overal verschijnen, zelfs in onze buitenruimte, die toch een verlengde geworden is van onze woonruimte.

Kroonluchters kan je uit diverse artikelen zelf knutselen, zoals je reeds kon ontdekken in onze bloguitgaves. Maar niets evenaart the real thing natuurlijk. Een echte kroonluchter is dan ook zoveel meer dan zomaar een verlichting.

Nochtans zijn kroonlusters in de Middeleeuwen ontstaan uit de nood om een nieuwe verlichtingsbron te creëren, in ruimtes die groter waren dan de gewone huiskamer. Zo werden kastelen, herbergen en kerken verlicht met houten frames aan het plafond waarin meerdere kandelaars werden geplaatst.

Maar al snel pikte de rijkere burgerij deze trend op en werden er ook in ‘gewone’ huizen kroonluchters gehangen, die dan reeds werden verfijnd en bestonden uit een kader in brons of koper, gedecoreerd met kristal en glas, om het licht extra te weerkaatsen.

Na het ontstaan van de gloeilamp, kreeg de kroonluchter nog een extra dimensie en zag men hem meer en meer opduiken in allerlei interieurs.

Wie opteert voor een kroonluchter kiest voor kwaliteit en of je nu gaat voor de nostalgie van een antiek exemplaar of de hippe uitstraling van een modern ontwerp, zowel binnen als buiten komt deze verlichting helemaal tot zijn recht.

Onze AANBIEDER Kroonluchterhuis Wenro, heeft jaren ervaring in het werken met en restaureren van oude kroonluchters. Van een afgedankte antieke kroonluchter, maken zij opnieuw een prachtig exemplaar om te schitteren in je interieur.

Of het nu gaat om een authentieke Franse kroonluchter, een plafonnière, zakkroonluchter, of sfeervolle muurlampjes, elk exemplaar wordt onder handen genomen en met liefde hersteld in zijn oude glorie.

Zo maak je niet enkel van je binnenruimte een bijzondere plaats, maar ook je tuinkamer krijgt er een heel aparte uitstraling door.

Wil je meer weten over de aanschaf of de restauratie van een kroonluchter? Breng dan snel een bezoekje aan de website en ontdek er de mooiste modellen voor binnen en buiten:

http://www.kroonluchterhuys-wenro.com/

Of neem een kijkje op de website van huisje tuintje boompje en ontdek ook onze andere aanbieders in huis en tuin:

https://www.huisjetuintjeboompje.be/nl/aanbieders

Opmerking plaatsen