In onze huidige maatschappij waar techniek niet stilstaat en we steeds kleiner gaan wonen, in de buurt van allerlei straling en stofhaarden, is het belangrijk om een gezond binnenklimaat te creëren.

Door te werken met duurzame producten, kan je hier reeds heel wat aan verbeteren. Milieuvriendelijke isolatie en dergelijken vermijden dat we in contact komen met vervuilende stoffen en ook een binnenafwerking die aangepast is aan de laatste milieunormen, kan het wonen positief beïnvloeden.

Verven bevatten vaak bestanddelen (zoals bepaalde oplosmiddelen) die minder geschikt zijn voor een gezond binnenklimaat, al is ook hier een enorme evolutie doorlopen, om de dampen zo milieuvriendelijk te maken.

We vonden voor jullie drie verven die speciaal aangepast zijn voor mensen die hinder ondervinden van allergieën en omgevingsstraling en die ervoor zorgen dat de atmosfeer in huis gezond blijft.

Zo is er de verf CapaSan, een binnenmuur- en plafondverf met een fotokatalytische werking, waardoor er zich, na het aanbrengen van de verf, geen vuil aan de muren of het plafond hecht. Daarbovenop verhindert het ook de opname van allerlei omgevingsluchtjes, zoals kooklucht en eventueel tabakslucht. De verf is vrij van oplosmiddelen en weekmakers en is verkrijgbaar in de kleur wit.

De verf kan aangevuld worden met een kleur, maar verdraagt enkel een organische kleurstof met minerale kleurpigmenten, waarna een minimale hoeveelheid oplosmiddel kan toegevoegd worden.

De verf is toepasbaar op zowat elke ondergrond, mits de nodige voorbehandeling.

Nog een verf die speciaal aangepast is aan allergie gevoelige personen, is de verf Sensitiv.

Deze verf is een verf op basis van dispersie; ze bevat geen bewaarmiddelen, oplosmiddelen en weekmakers en werd uitvoerig getest op allergiepatiënten; het is een verf die bijvoorbeeld heel goed toegepast kan worden in slaapruimtes en andere kamers waar je een lange tijd verblijft. Ook hier geldt, dat door toevoeging van kleur, de gevoeligheid kan worden aangetast.

Deze verf kan gebruikt worden op alle draagkrachtige ondergronden, zoals onder andere mineraal pleisterwerk, glasweefselbehang, oude verflagen enzovoort.

De derde verf die geschikt is voor gevoelige ruimten is Electroshield.

Deze verf is eigenlijk een grondlaag, die aangebracht wordt om hoog- en laagfrequente straling te reduceren. Met andere woorden, de verf werkt als een soort geleider, om in een grote ruimte onder andere wisselstroom uit kabels, installaties en apparaten te verminderen, net als de elektromagnetische velden van zenders, radars, mobiele en draadloze telefoons.

Deze verf kan overal toegepast worden, maar is bijzonder nuttig in ruimtes waar veel stroom wordt gebruikt en vermindert er de straling tot bijna 100%.

Ook deze verf is vrij van oplosmiddelen en heeft een zwarte kleur, die dient als onderlaag en afgewerkt kan worden met alle bovenstaande verven en andere latexmuurverven en pleisters.

Wil je meer weten over de specifieke eigenschappen van elke verf en hoe je ze verwerkt?

http://www.caparol.be/focus/binnenmuurverven/gezondheid.html

Opmerking plaatsen