Mosa, een innovatieve tegelspecialist, werkt al jaren aan de verbetering van hun vloer- en wandtegels. Niet enkel op het vlak van design en kleuren, maar ook op het vlak van duurzaamheid, investeren ze constant in de kwaliteit van hun tegels; de tegels zijn dan ook slijtvast geworden en gaan wel honderden jaren mee, zonder af te doen aan de oorspronkelijke kwaliteit. Maar ook het verwerkingsproces gebeurt op een milieuvriendelijke en duurzame manier, zonder het milieu te belasten.

Dat resulteerde in diverse tegelcollecties met een heel apart karakter.

Eén van die series is de vloerserie µ (mu).

Deze collectie verrast met haar kleureneffecten, waarbij verschillende tinten van een kleur in één tegel verweven zitten. Deze kleuren verschijnen naarmate de dag vordert en het daglicht toeneemt of afneemt.

De diverse lichtinvallen geven steeds opnieuw een andere uitstraling aan de vloertegels, waardoor het lijkt alsof je interieur leeft en zich steeds weer aanpast aan de omstandigheden. De vloer gaat van helder verfrissend naar mysterieus donker, met de wijzers van de klok en de hoeveelheid licht die er op een welbepaalde dag is.

De uitstraling is dan ook nooit exact hetzelfde, omdat de hoeveelheid licht ook steeds schakeert.

Hoe wordt deze kleurschakering verkregen?

Doordat alle tegels miljoenen korreltjes bevatten die verkleuren (hiervoor werden keramische pigmenten gemengd met klei), ontstaat het aparte en verrassende kleureneffect, gebaseerd op vier hoofdtinten, wit, lichtgrijs, grijs en bruin. Alle kleurschakeringen bevinden zich in die hooftinten en afleidingen daarvan, hetgeen steeds een verrassend effect geeft aan je vloer.

Niet enkel is het algemene kleureffect steeds anders, ook elke tegel op zich heeft zijn eigen unieke samenstelling, waardoor geen enkele vloer ooit hetzelfde zal reageren op de lichtinval; je krijgt dus altijd een originele vloer, die er bij de buren helemaal anders uit kan zien. Ook de positie van de ruimte draagt hiertoe bij; een lichte ruimte, zal sowieso een heel andere uitstraling krijgen dan een ruimte die van nature reeds donker is.

Daarnaast geeft elke beweging, hoe klein ook, een nieuwe look aan de vloer, alsook het gebruik van bepaalde meubelelementen, waarvan de kleur ook correspondeert met het uitzicht van de tegels; een geoefend creatief oog, kan op die manier heel wat verrassende effecten bereiken.

De tegels bestaan in een formaat van 60×60 centimeter, hetgeen een groter formaat tegel is.

Door verschillende basiskleuren te combineren in één vloer, kan je dus heel mooie effecten creëren, doordat bepaalde lichtgolven geabsorbeerd worden, terwijl andere net gereflecteerd worden; dit geeft heel speciale effecten, wat aan je vloer een unieke uitstraling geeft, die je nergens anders terugvindt.

Meer weten over deze verrassende tegels?

http://www.mosa.com/nl-nl/producten/collectie/mu

Opmerking plaatsen