De lente komt steeds dichterbij. De natuur herleeft onder de lentezon en dat uit zich in het ontspringen van geuren en kleuren in de tuin. Maar ook in huis wil je zoveel mogelijk lentegevoel binnenbrengen en je wilt vooral natuurlijke geuren gebruiken.

Hoe kan je op een eenvoudige manier de lente aroma’s in huis halen zonder dat je er chemische luchtverfrissers voor moet gebruiken?

De lente in huis halen is makkelijker dan je denkt. Haal zoveel mogelijk geurende planten en bloemen in huis. Plaats ze op strategische plaatsen in de woning. Zo kan je bijvoorbeeld een geurende plant op de keukentafel zetten; elke morgen wanneer je aan de tafel plaatsneemt, zit je precies op neushoogte met de heerlijkste lentegeuren.

Of je plaatst een geurende plant in de badkamer (zorg er wel voor dat je een plant kiest die aan deze vochtige condities kan weerstaan) en laat de warme stoom uit de douche, de geuren meevoeren doorheen de badkamer.

Ook in de slaapkamer is het heerlijk wakker worden met één of twee geurende planten naast het bed, waardoor je je in een veld vol lentebloemen waant.

planten lente

Een tweede optie om op een natuurlijke manier lentegeuren te verspreiden in de woning, is door zelf je eigen bundeltjes van geurende bloemen en kruiden te maken. Denk maar aan een bundeltje met onder andere salie, rozemarijn, lavendel en rozen. Knoop het bundeltje samen met natuurlijke katoendraad en laat gedurende een week ongeveer omgekeerd drogen. Als je bundeltje helemaal droog is, kan je het branden zoals je een smudge brandt, de heerlijke geuren loslatend. Let er wel op dat je bloemen kiest die je mag branden en die geen giftige geuren afgeven.

verfrissingsspray

Ben je niet zo thuis in het branden van gedroogde planten? Kies dan voor een zelfgemaakte bloemen- of kruidenspray voor de lente aroma’s

Die maak je heel gemakkelijk door een fles met doseerknop voor de helft te vullen met gedistilleerd water. Steek vervolgens een aantal bloemen en kruidenstengels in het water (salie, rozemarijn, citroenschil, lavendel…). Vul water bij. Laat een aantal uren intrekken en je natuurlijke lente aroma is klaar! Je kan deze spray gedurende enkele dagen gebruiken en hem extra fris houden door hem te bewaren in de koelkast.

Bron: http://blog.freepeople.com/2014/02/3-ways-home-smell-spring/

Opmerking plaatsen