Waterontharder in huis: De Amfa4000

Vaak heb je in jouw woning te maken met ‘hard’ water. Dit wil zeggen dat er veel calcium en magnesium in het water zit. Het grote gevolg hiervan is dat er veel kalkaanslag in jouw huishoudapparaten en sanitair zal ontstaan. Om dit te voorkomen of tegen te gaan kan je opteren om een waterontharder in jouw woning te plaatsen.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat je over jouw waterleiding plaatst en waarmee de hardheid van water verminder wordt. Het verandert de structuur van mineralen in leidingwater, zonder hierbij essentiële bestanddelen uit het water te halen. 

Gevolgen hard water

Hard water heeft geen enkel voordeel en dus alleen maar negatieve gevoglen, zoals hierboven ook al aangehaald.

De meest gekende nadelen zijn dat deze dus jouw apparaten zal aantasten, maar er zijn ook enkele minder gekende gevolgen:

  1. Het tast jouw kleren aan

Vaak het probleem dat jouw kleren niet lang mooi blijven of minder fel blijven, ondanks de middeltjes die je gebruikt? Dit ligt aan jouw water!

  • Het is kostelijk aangezien kalk meer energie vraagt en energie zorgt dus voor hogere rekeningen
  • Het water uit jouw kraan smaakt niet zo lekker.

Enkele voordelen van de waterontharder

  • Minder kalkaanslag (Tot wel 85%)
  • Milieuvriendelijk
  • Geschikt voor elk type woning
  • Langere levensduur van huishoudapparaten (wasmachines, boilers,…)
  • Zelf makkelijk te installeren
  • Onderhoudsvrij
  • Als je last hebt van een gevoelige huid, zorgt de ontkalking voor minder last van huiduitslag, jeuk, bultjes of eczeem.

Ervaring

Je hebt verschillende soorten waterontharders en wij hebben alvast de AMFA 4000 Waterontharder getest. En het is inderdaad iets dat héél gemakkelijk zelf te installeren is. Dit kan je zelfs als vrouw heel gemakkelijk doen. Positief toch? J
Er zat ook een handleiding bij en alles zat zeer mooi verpakt.

Ikzelf woon in een regio waar het water zeer hard is (Beveren) en waardoor we dus heel veel last van kalk hebben in onze toestellen. De kalkaanslag na de installatie is wel degelijk verminderd en dat heel fijn want dat is minder schoonmaakwerk!

Als persoon met een heel gevoelige huid (snel last van hard water en dus ook jeuk) moet ik zeggen dat ik het verschil inderdaad merk en dat ik minder jeuk heb na het douchen.

Normaal kost deze waterontharder € 299, maar nu kan je gebruik maken van het actietarief en kan je hem aankopen voor € 149. Je krijgt  standaard 10 jaar volledige garantie en 100 dagen niet goed geld terug garantie.

Zeker de moeite om in overweging te nemen!

Opmerking plaatsen