Tijdens de wintermaanden missen we vaak zon en frisse lucht. Het weer, koudere temperaturen en een minder aangepaste infrastructuur van onze woning, verhinderen ons vaak om ook in de wintermaanden van het buiten leven te genieten.

Woningen zijn niet altijd voorzien op het contact met onze buitenruimte. Dikwijls belemmeren raam- en deurkozijnen het uitzicht over de tuin en zeg nu zelf, wat is er meer ontspannen dan genieten van een mooi winter vergezicht?

Met de nieuwe kaderloze glasgordijnen wordt die droom misschien werkelijkheid.

Het glasgordijn (niet te verwarren met de raamdecoratie), is een transparante of mat glazen raampartij die aangewend wordt om zowel balkons, terrassen en pergola’s af te sluiten.

glasgordijn

Daarnaast wordt het glasgordijn ook gebruikt als scheidingswand tussen twee ruimtes, naadloos en toch veilig, want het glasgordijn bestaat uit veiligheidsglas, waardoor de kans op ongelukken met spelende kinderen gereduceerd wordt.

 

kaderloos glasgordijnHet bijzondere aan het glasgordijn is, dat het bestaat uit diverse panelen, dieelk afzonderlijk werken. Op die manier kan je ervoor kiezen om slechts één paneel open te schuiven (om bijvoorbeeld frisse lucht de kamer binnen te laten), of alles in zijn geheel open te stellen, als je in de zomer je binnenruimte en buitenruimte naadloos op elkaar wilt afstemmen.

Het is de ideale manier om het hele jaar door van je terras of tuin te genieten, al naargelang de temperatuur, het seizoen en de weersomstandigheden en je creëert er onmiddellijk extra leefruimte mee, zonder de storende eigenschappen van vervelende omkaderingen.

glazen wand zonder frame

De glaspanelen worden namelijk geleid door horizontale rolletjes in speciale aluminiumprofielen, waardoor elk paneel op zich, zowel verschoven als gedraaid kan worden (tot 90°), waardoor je helemaal zelf luchtcirculatie en uitzicht kunt regelen en niet enkel dat, ook het onderhoud wordt er een pak makkelijker door, als je in de winter niet buiten hoeft om de ramen te lappen.

Het glasgordijn is niet enkel handig voor huizen met tuin, maar ook voor balkons bij appartementen. Ook daar wordt het uitzicht vaak belemmerd door het balkon zelf dat uit een gesloten constructie bestaat, of uit metalen spijlen. Met het glasgordijn, dat zowel in nieuwbouw als in renovatieproject geplaatst kan worden, kan je nu optimaal genieten van het uitzicht zonder uit je zetel te komen.

We zetten de voordelen nog een keer op een rijtje:

  1. Een glasgordijn beschermt tegen geluidshinder, regen, wind, sneeuw, stof, warmte en koude en dat het hele jaar door.
  2. Het is ideaal om extra leefruimte te creëren of om ruimtes naadloos te scheiden, zonder verlies van uitzicht.
  3. Doordat het glasgordijn naadloos is, heb je geen hinder van opvallende of zichtbare kaders of profielen.
  4. Glasgordijjnen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen (ook hoekpanelen) en groottes.
  5. Bespaar op onderhoudskosten van raamprofielen, terrassen, balkons alsook je tuinmeubilair.
  6. Geniet van de buitenlucht wanneer en in welke mate je zelf wilt.
  7. Een glasgordijn is veilig en beschermt tegen stoot- en inbraakgevaar, alsook tegen bepaalde weersomstandigheden.

Wil je meer weten over de aanschaf van een glasgordijn?

http://www.pergoglass.be/nl/

Opmerking plaatsen