De zomer komt stilaan dichterbij. De dagen worden langer, de zonuren talrijker; tijd dus om je huis te zuiveren van de donkere winterse energie, die vastzit in de woning na maanden van binnen leven.

Als we zeggen, ga voor een positief huis, bedoelen we niet de nieuwe trend in bouwen, waarbij naast passief bouwen, nu ook positief bouwen voorop staat, door het intensief gebruik van natuurlijke materialen, al bevordert dat uiteraard de positiviteit in de woning. Natuurlijk ademende materialen dragen bij tot een zuivere atmosfeer, dus kies zeker voor een natuurlijke inrichting.

Het positief huis waar we het over hebben, is vrij van negatieve energieën, die in allerlei vormen onze woning kunnen verzwaren. Naast de energie van zijn inwoners, is een woning ook vatbaar voor allerlei invloeden van buitenaf die de ruimte een negatieve lading kunnen geven, wat zich dan weer spiegelt in de gezondheid van de inwoners

Het voorjaar is dan ook het perfecte moment om je huis opnieuw een zuivere en cleane look te geven en positieve energie te verspreiden.

Omdat in de lente, de temperaturen het toelaten, is het van het grootste belang om zoveel mogelijk te verluchten. Zet ramen en deuren open om nieuwe, frisse energie binnen te laten. Laat als het ware de wind je huis schoon blazen.

De voorjaarsschoonmaak heeft haar naam niet gestolen, want door je huis grondig te reinigen, kuis je alle donkere webben en verontreinigend stof letterlijk de deur uit.

Tegelijkertijd wordt je huis opgeruimd en die nieuwe orde in het woonsysteem, werkt verhelderend. Daarom dat we ook vaak kuiskriebels krijgen in de lente…

We kunnen het niet genoeg benadrukken, laat de woning ademen en baden in het licht; als je pas aan het bouwen bent, kies dan voor veel glaspartijen; die zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk zonlicht in de ruimtes kan, waardoor negatieve energie verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Ook ’s avonds kan je verdergaan met je zuiverende ceremonies. Hou je van wierook? Volgens de Feng Shui leefmethode, is wierook de verdrijver van negatieve energie; kies dan wel voor zuivere wierookstokjes (iets duurder maar veel gezonder) of brandt veel kaarsjes, vuur staat bekend om zijn verterende en zuiverende werking.

Maak ook gebruik van grote energiezuiverende planten. Zij brengen extra zuurstof in huis en slorpen negatieve energieën in zich op. Ben je klein behuisd? Geen probleem, zelfs kleine planten, zoals cactussen, zouden slechte energieën weren. Proberen is de boodschap; wat planten zeker brengen is een optimistisch gevoel en ontspanning, zij zijn dus absoluut een must in elke ruimte.

Ben je in touch met je innerlijke spiritualiteit? Dan ben je vanzelf al bezig met het zuiver houden van lichaam en geest; je woning hoort daar natuurlijk ook bij.

Speciale edelstenen nemen eveneens zware energie op of als je gebruik maakt van klankschalen, wordt de energie als het ware op de klankgolven mee naar buiten gedragen.

Een zuiverende zoutlamp of een kommetje met water en Himalaya zout stimuleert een zuivere atmosfeer in huis.

Kortom, er is niet veel nodig om je huis een zuiverende opknapbeurt te geven en ook jezelf te voorzien van nieuwe energie. Beleef het lentegevoel helemaal vanuit een frisse en opgeruimde woning!

Bron: https://www.goedleven.be/3-methodes-maak-energie-huis-weer-zuiver-en-positief/

Comments are closed.