We kunnen haast niet meer naast het coronavirus kijken en heeft dan ook een enorme impact op ons leven. Zeker nu de beslissing genomen is dat alle scholen tot aan de paasvakantie gesloten worden. Dat wil dus zeggen (inclusief de paasvakantie) dat we 5 weken onze kids moeten entertainen.

En eerlijk? 5 weken is lang! Daarom geven wij alvast 10 manieren om je kids bezig te houden tijdens deze ‘vakantie’. Al deze manieren zijn ook perfect voor de zomervakantie.

Kruip in de keuken

Kruip in de keuken en maak samen iets lekkers. Dat kan vanalles zijn: pannekoeken, koekjes, cupcakes, … Maar je kan ook samen spaghetti , pizza of andere gerechten maken. Dit is goed voor de ontwikkeling om ze te laten helpen, je hebt zelf extra hulp en het is nog leuk ook!

Bouw een hindernisparcours

Een leuke : bouw een hindernisparcours. Als het weer buiten al genoeg meevalt kan je dit uiteraard ook buiten doen. Leg kussens, hoepels, ballen, in een parcours en have fun! Met andere woorden: haal alles eens lekker uit de kast en doe samen eens gek!

Filmnamiddag

Maak het lekker knus en haal alle kussens en dekens dat je maar kan vinden boven en hou een filmnamiddag! Dit hebben we zelf ook al gedaan met onze kids en ze vonden het geweldig! Zeker als je wat lekker bovenhaalt . En je kan zelf ook eens even ontspannen. 🙂

Knutselen

Kinderen houden nog altijd enorm van dingen in elkaar te knutselen. Op Pinterest kan je héél wat voorbeelden terugvinden om te knutselen én of te tekenen. Met deze activiteit zijn ze zeker eventjes zoet!

Verstoppertje spelen

Speel verstoppertje! Kinderen vinden dit geweldig ! Gebruik het hele huis!

Gezelschapspel

Er gaat ook niets boven een leuk gezelschapsspel. Dus pak alle spelletjes uit de kast en doe een gezelschapsspel namiddag bijvoorbeeld. Steek er ook wat educatieve spellen tussen, zodat ze toch nog een beetje het schoolgevoel hebben, aangezien het niet echt vakantie is.

Dansen/karaoke

Ga helemaal uit de bol en verkleed jullie , dans er lekker op los of laat je stem eens goed horen met leuke karaoke liedjes. Alles vind je snel terug via Youtube. Fun fun fun!

Schatzoeken

Ook heel leuk is om samen in huis een schat te zoeken. Je hebt wel wat voorbereiding nodig, maar je kan een kleinigheidje in huis verstoppen. Laat ze tussendoor opdrachten en spelletjes doen.

Samen schoonmaken

Maar ook het huishouden blijft ondanks het coronavirus ook gewoon doorlopen, dus laat de kinderen naast de nodige pleziermomentjes ook helpen in het huishouden. Laat ze hun kamer opruimen, afstoffen, helpen met de was, etc. Via deze link kan je terugvinden wat kan per leeftijd.

Opmerking plaatsen