De meeste onder ons zitten allemaal vast in onze woning en komen enkel nog buiten voor het hoogstnodige. Veel mensen werken van thuis uit en dit in combinatie met de kinderen (net zoals ikzelf). En dat is echt alles behalve gemakkelijk… Daarom is het niet altijd gemakkelijk om positief te blijven en je niet door de stress te laten meeslepen. Daarom kan je hieronder 5 manieren terugvinden om positief te blijven tijdens Covid-19.

Sporten

Als je graag sport en dit voor heel het gebeuren ook deed, blijf dit dan vooral doen. Ben je anders geen sporter of niet actief bezig, neem dan eens de tijd om ofwel thuis ofwel buiten wat in beweging te komen of te blijven. Heb je kinderen? Geen probleem , doe het dan lekker samen! Ik las elke ochtend een ‘sportmomentje’ in met de kinderen om de dag goed te beginnen!

Nieuws limiet

Probeer zo weinig mogelijk naar het nieuws te kijken. Je moet zeker op de hoogte blijven van de nodige ontwikkelingen, maar probeer hier een limiet in te stellen. Door naar het nieuws te kijken , zal je zeker niet positiever worden.

Dress up and show up!

Ook al moet je niet naar buiten, kleed jezelf elke dag aan en doe jouw make-up op zoals anders. Laat je niet hangen. Blijf een beetje in dezelfde routine te blijven als anders zodat je niet te veel geteisterd wordt met negatieve gedachten.

Lezen

Het is een goede moment om als je al langer boeken wilt lezen dit nu te doen. Je hebt meer tijd als anders! Wil je aan jezelf werken of wil je iets bijleren of wil je gewoon ontspannen? Het kan allemaal!

Organisatie

Probeer zoveel mogelijk structuur of organisatie in jouw dag te brengen. Zeker als je kinderen hebt! Hang bijvoorbeeld een planning omhoog met wat er die dag te beleven is. Als je van thuis uit werkt is dit zeker ook niet slecht, zo weten de kinderen wanneer ze jou even moeten laten doen. Las op dat moment bijvoorbeeld een tv-momentje in.

Zoek zelf ook manieren die werken om zelf positief door de dag te komen. Deze situatie is heel uitzonderlijk en is voor de meeste van ons moeilijk. Kinderen hebben er last van, dieren doen anders,etc. Probeer er gewoon het beste van te maken ondanks alles.

En last but not least….

Blijf gezond !

Opmerking plaatsen