Jouw gezicht reinigen is een van de belangrijkste taken van jouw dag als vrouw, maar welke cleanser heeft jouw gezicht nodig? Want dit hangt natuurlijk af van jouw huid, hoe vaak jij make-up draagt, het seizoen,etc.

Heel wat mensen hebben ook last van een gevoelige huid en zeep helpt daar niet altijd bij. En toen kwamen wij enkele manieren tegen om jouw gezicht te reinigen zonder een druppeltje zeep dat er bij te pas komt. Dus voor diegene die nogal een gevoelig huidje hebben is dit dus perfect.

Hieronder kan je 5 manieren vinden om je gezicht te reinigen zonder zeep. Dit kan uiteraard ook voor de mannen. 🙂

Havermout

Havermout zou een van de beste natuurlijke reinigers zijn die verstopt zit in jouw kasten. Oatmeal is one of the best natural cleansers hiding in your pantry. De zachte textuur exfolieert zachtjes, dus het is een perfecte milde reiniger voor de gevoelige huid.

Hoe?

Maal 1/4 kopje hele haver en bewaar in een afgesloten potje. Wanneer je klaar bent om te reinigen, combineer een snufje poeder met een kleine hoeveelheid water, olie of aloë vera in je handpalm om zo een ​​pasta te maken.

Masseer in de huid in en spoel met warm water.

Melk

De klassieke reiniger die ervoor zorgde dat Cleopatra er zo mooi uitzag. Het melkzuur verwijdert dode huidcellen, terwijl de melkeiwitten en vet de huid hydrateren en voller maken – dus blijf bij volle melk, niet vetvrij.

Hoe?

Om op je gezicht te gebruiken, giet je een kleine hoeveelheid in je handpalm en masseer je in je huid. Je kunt ook volle melk combineren met een geklopt ei voor de droge huid of aloë vera toevoegen voor een gevoelige huid. De voordelen voor heel je lichaam? Voeg dan 2 tot 4 kopjes aan je bad toe.

Citroen

Citroenen zijn goed voor veel en ook om je gezicht te reinigen. Ze zijn een uitstekende reiniger voor een vette huid en verhelderen je huid om je er jonger uit te laten zien. Je kunt citroensap combineren met melk of yoghurt voor een romiger reinigingsmiddel of het sap aanbrengen nadat je het hebt gereinigd.

Hoe?

Breng vers citroensap rechtstreeks op je huid aan, laat het een paar minuten intrekken (niet spoelen) en hydrateer het dan. Het prikt niet en maakt je huid zeker ook niet droog, maar het verfrist wel! Let op dat je het niet in je ogen krijgt.

Honing

Honing is een natuurlijke bevochtiger die vocht uit de lucht trekt, waardoor je gezicht vochtig en zacht wordt.

Plus rauwe honing heeft verbazingwekkende genezende eigenschappen die geïrriteerde huid kalmeren en roodheid verminderen. Je kunt 1/2 kopje honing combineren met 1-2 eetlepels castillaire zeep voor een schuimende gelreiniger.

Suiker

Suiker kan je ook gebruiken om zachtjes te scrubben en je huid te reinigen – zorg ervoor dat je een fijngemalen suiker gebruikt die niet te schurend is voor je gezicht. Combineer suiker met een kleine hoeveelheid water of olie om een ​​pasta te maken.

Heb jij nog andere manieren? Deel ze gerust met ons!

Opmerking plaatsen