Iedereen heeft zo wel een vriend of vriendin die totally into plants is. Of misschien ben je zelf wel zo iemand? In ieder geval met de feestdagen in het zicht én het feit dat we vaak niet weten wat te kopen als cadeau, hebben we 5 x originele kerstcadeau’s voor plantenliefhebbers opgesomd.

Vogelvormige waterbollen

Heel lief en schattig om mee bij jouw lieftallige groene vriendjes te steken: vogelvormige waterbollen. Zo krijgt jouw plant steeds voldoende water en dit is een perfecte oplossing voor wanneer je op vakantie bent.

Kokodama

Deze is ook zeer leuk om als cadeau af te geven, de kokodama. Dit is een handgemaakte bol van fairtrade vezels én bevat 2 verschillende cactussen.

https://homedeco.nl/p/kokodama-mix-cactus-set-van-2/

Gieter

En bij bloemen en planten hoort ook een gieter. En het is natuurlijk leuker als deze ook een beetje fashionable is. Zo heb je bijvoorbeeld bij IKEA een leuke variant. Uiteraard zijn er nog heel wat verschillende gieters die ook wel geschikt kunnen zijn.

Klimop slinger

Een klimop slinger om de plantenliefhebber helemaal tevreden te stellen? Dat kan ook !

Plantsokken

En om helemaal een beetje gek te doen: plantsokken. Zoals deze pannekoekplant sokken! Super origineel! Dit is écht voor de crazy plant lovers.

Opmerking plaatsen