Nog een 3-tal weken en de zomer is weer in het land! JOEPIE! Wat keken we daar al lang naar uit ! 🙂

Om de zomer goed en gemakkelijk door te komen hebben we elke life hacks gevonden waarbij je zal denken: ‘Omg dat ik dit zelf niet gevonden heb!’

Mini vuurkorf

Om niet altijd de barbecue aan te steken en ‘s avonds toch te genieten van wat marshmellows kan je gewoon een kleine terracotta pot nemen, vullen met houtskool én op tafel zetten. Heerlijk toch?

Ijs in diepvrieszak

Deze is zo gemakkelijk voor wanneer je een doos schepijs mee hebt genomen.

Je kent het wel : je hebt familie of vrienden over de vloer of je hebt zelf zin in wat ijs, pakt de pot ijs en de lepel , maakt deze warm en je wil heel serieus beginnen scheppen én het werkt toch niet zo fantastisch dan dat je gedacht had. 🙂 Een super tip is om de doos eerst in een diepvrieszak te steken. Daardoor blijft het ijs zachter en kan je deze gemakkelijk scheppen.

Broodclipje voor flipflops

Je kinderen ravotten in de zomer heel wat af in de tuin , meestal op hun flipflops want schoenen daar is het veel te warm voor en is ook niet gemakkelij. Hoe vaak heb je het wel al niet gehad dat ze uit elkaar gaan? Door een broodclipje te gebruiken onderaan de zool , blijven ze mooi vastzitten.

Yoghurt druppels

Schep wat yoghurt in een diepvrieszakje, knip het onderste hoekje eraf en spuit kleine druppeltjes op een plaat. Vries deze eventjes in én je hebt een gezonde en verfrissende snack.

Waterballon pomp

Maak zelf een waterballon pomp van een leeg zeeppompje . Vul het met water en jouw kinderen zullen je dankbaar zijn.

Bron: https://www.smartschoolhouse.com/diy-crafts/summer-hacks#_a5y_p=3875960

Opmerking plaatsen