Geef toe: niemand wilt graag van het poetsen/huishouden een tweede job maken en zouden graag deze momenten anders spenderen. Maar er zijn enkele dagelijkse schoonmaak routines dat wanneer je deze elke dag toepast, je woning onderhouden en proper blijft. En ze nemen dagelijks maar enkele minuten in beslag.

Schoenen uit

Heel belangrijk om jouw woning spik en span te houden, is om jouw schoenen uit te doen bij het binnenkomen. Schoenen brengen vuil en bacteriën mee, laat iedereen (ook jouw gasten) zijn schoenen uit doen.

Bed opdekken

Dek elke dag voor je weggaat jouw bed op. Ook al is de rest van de kamer misschien niet helemaal tip top in orde, maar een opgemaakt bed doet al wonderen.

Douche poetsen

In de douche geweest? Maak deze dan ineens proper. Heb je een inloopdouche met glazen? Ga er even met een aftrekker over en een microvezeldoek, wrijf over de kraan, trek de muren en de vloer af en voila jouw douche blijft altijd proper!

Doe dit ook al je in bad geweest bent! Zo blijft je bad ook proper

Badkamer lavabo

Net hetzelfde bij de lavabo in de badkamer. Wrijf deze ook elke dag na gebruik even uit en ga eens over de kranen zodat deze ook altijd proper zijn.

Keuken aanrecht

Kuis elke avond na het koken jouw aanrecht af. Je kan dit doen met gewoon afwasmiddel.

Swiffer

Ga elke avond voor je gaat slapen even met een swiffer door de woonkamer en zo pak je elke dag een beetje stof /vuil aan.

Opruimen

Laat iedereen alles altijd direct opruimen. Hebben je kinderen met de blokken gespeeld? Laat ze deze dan direct opruimen om rommel tegen te gaan. Doe dit zelf ook: ruim zoveel mogelijk direct op. Is dit overdag niet gelukt? Doe dit dan allemaal tezamen vooraleer je in de zetel gaat zitten of voor je gaat slapen.

Uiteraard dien je nog steeds jouw woning te poetsen, maar met bovenstaande zal dit al veel minder tijd in beslag nemen en ziet je woning er altijd goed uit.

Bron: https://www.elledecor.com/life-culture/cleaning-organizing/a14510562/spotless-home-habits/

1 Comment

  1. I see you don’t monetize huisjetuintjeboompje.be, don’t waste your traffic, you can earn extra
    cash every month with new monetization method.
    This is the best adsense alternative for any type of
    website (they approve all sites), for more info simply search in gooogle:
    murgrabia’s tools

Opmerking plaatsen