Roze is een kleurtje waar sommigen wild van zijn en anderen van gruwen. De liefhebbers van roze, houden vaak ook van rode tinten, waarin de passie verscholen zit, maar durven dit misschien niet altijd expliciet naar buiten brengen, waardoor het rode vermengd met de zekere kracht van wit, een veiligere combinatie is.

GEDURFDE KEUZE

Roze in het interieur is vaak gedurfd, maar ook in kledij en andere accessoires blijf je niet ongezien.

Ten onrechte wordt het vaak gezien als een zoet suiker kleurtje, maar het staat ook gewoon voor de sterke kracht van onvoorwaardelijke liefde, begrip en medeleven; het is de passie van rood, gecombineerd met de pure openheid en totaliteit van wit. En hoe feller de tint roze is, hoe meer energie die uitstraalt.

TOEPASSEN IN JE INTERIEUR

Dat roze niet enkel een kleurtje is om meisjeskamers in te richten, spreekt voor zich. Want al is roze van nature een vrouwelijke kleur, die intimiteit, romantiek en zorg uitstraalt, het is ook gewoon een kleur die inspireert en warmte geeft. Dus kan je de kleur eigenlijk overal in huis toepassen, van woonkamer tot slaapkamer.

ROZE KOESTERT

De kleur roze in zijn zachtere tinten, werkt kalmerend en vooral onze emotionele energie wordt er rustiger door. In een roze kamer voel je je gekoesterd en veilig. Misschien hangt dit wel samen met het feit dat roze een typische kleur was voor babykamers. Dus waarom geen tint van roze toepassen in je eigen slaapruimte; onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat roze de zenuwen kalmeert en het lichaam ontspant. Ideaal dus voor knusse momenten in bed…

ONTDEK HET KIND IN JEZELF

Roze brengt je ook bij de zorgeloze kinderjaren, waar het leven nog zoet was. Onschuldige, ongecompliceerde gevoelens en een zekere naïviteit, waar alles mogelijk was. Een “me”-time kamertje is dus zeker gebaat bij een vleugje roze, al was het maar om dat nostalgische gevoel te herbeleven en even te ontsnappen aan de alledaagse beslommeringen.

Daarnaast kan roze ook perfect gecombineerd worden met sterkere, donkere kleuren, die het roze een meer stijlvolle en gesofisticeerde look geven.

Zeker uitproberen dus!

Nog meer ontdekken over de kleur roze?

https://www.empower-yourself-with-color-psychology.com/color-pink.html

Opmerking plaatsen