De kunst van Feng shui is jullie vast niet onbekend. Volgens deze methode wordt de energie in een woning bepaald door wat, maar vooral hoe en waar je dingen neerzet, om een positieve vibe te creëren.

Eén van die zaken die hieraan kunnen bijdragen, zijn kristallen met feng shui.

We zijn allemaal wel op de ene of andere manier gefascineerd door kristallen en hun vermeende krachten, die ze op ons mensen uitoefenen, maar daarnaast nemen bepaalde kristallen ook de negatieve energieën in woningen op, met als resultaat een frisse en positieve woonruimte en een gebalanceerd leven.

AMETHIST

HET INTUÏTIEVE OOG

Amethist kennen we als de paars-lila steen met zijn ontspannende werking. Deze steen is een allround wondermiddel tegen dagelijkse stress en het promoten van een deugddoende slaap. Daarnaast is hij ook sterk verbonden met onze intuïtie rond het in evenwicht brengen van onze geest en het brengen van inzicht in de oplossing van moeilijke problemen.

In huis kan je amethist dan ook overal en in elke ruimte inzetten, om de lucht te zuiveren en negatieve energie te verwijderen, om een positieve vibe te creëren, waar iedereen zich thuis zal voelen.

 

WITTE KWARTS

KRISTALLEN HELDERHEID

Heb je in bepaalde gevallen een heldere blik nodig? Dan zorgt witte kwarts ervoor dat de spinnenwebben in het hoofd verdwijnen en je gedachten en perspectieven opgelicht worden, waardoor het makkelijker wordt ze in de wereld te brengen.

Plaats een witte kwarts in de woonruimte of daar waar veel wordt nagedacht en gecommuniceerd, om de energie in de ruimte te zuiveren en open te stellen voor heldere en verlichtende ideeën.

 

SELENIET

VLOEIBAAR LICHT

Seleniet heeft een hoge vibrerende energie, die aanvoelt als vloeibaar licht. Het verplaatst zich door de ruimte en licht de energie op van alles en iedereen in die ruimte. Het aparte aan seleniet is dat deze steen niet enkel zuiverend werkt, maar er tegelijkertijd voor zorgt dat iemand zijn volledige potentieel kan ontdekken. Daarom is het een geschikte kristal in tijden van verdriet, angst, ruzie en onrust, waarin je vaak veel meer energie verbruikt en gedachten troebel zijn .

Deze kristal kan je overal in huis aanwenden, maar best daar waar je vaak met zware energieën geconfronteerd wordt of op een plaats waar hij veel natuurlijk licht vangt, dat hij dan weer kan afgeven aan de bewoners, zoals een vensterbank bijvoorbeeld.

 

PYRIET

DE AFLEIDER

Pyriet die ook weleens de naam “het goud van de domme” krijgt, vanwege zijn goudkleurige uiterlijk en zijn kenmerken dat hij rijkdom, overvloed en geluk zou aantrekken, heeft een sterk beschermende energie. Op persoonlijk vlak kan hij je tonen wat je tegenhoudt in het leven en zo je bewustzijn verhogen om toch je dromen te verwezenlijken.

In huis echter fungeert hij als de perfecte afleider van storende energieën, wat hem het ideale kristal maakt, om neer te zetten in het thuiskantoor of op plaatsen waar veel elektrische stroming passeert. Daarnaast maakt hij het hoofd helder, om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden en voorspoed.

ROZE KWARTS

DE LIEFDESMAGNEET

De roze kwarts behoeft weinig aankondiging. Met zijn zachtroze uiterlijk raakt hij het hart van mensen. Deze kristal bevordert zelfliefde, vriendschap, liefde voor de wereld en romantische liefde. Omdat het de steen is van de liefde, staat hij voor medelijden, vreugde, vergeving en vrede en het kristal zal je helpen om negatieve emoties los te laten, waardoor je geest en je hart weer open staan voor de leuke dingen des levens.

Het is dus absoluut een kristal dat je in huis moet hebben, om een serene sfeer te bevorderen. Uiteraard zal deze kristal zijn werk doen in de slaapkamer, om heerlijk te ontspannen na een zware dag, maar het zal ook de liefde en romantiek zeker een duwtje in de rug geven. Maar de roze kwarts kan je eigenlijk overal in huis plaatsen om een gezellige en ontspannen sfeer te creëren.

FLUORIET

DE REGENBOOGHOUDER

Fluoriet is een absorberend kristal, die alle negativiteit rondom zich zal neutraliseren. Vooral wanneer je een drukke dag hebt gehad en er miljoenen gedachten in je hoofd rondtollen, zal fluoriet harmonie, rust en mentale helderheid brengen in geest, lichaam en ziel.

Heb je een ontspanningsruimte in huis waar je vaak mediteert of een boek leest? Dan is dit de ideale plek om deze steen een plaatsje te geven om je te helpen herbronnen.

GEEN MAGIE

Kristallen kunnen heel wat bijdragen aan onze gezondheid, maar uiteraard kunnen ze er niet voor zorgen dat je leven op magische wijze verandert. Ze zijn slechts hulpmiddelen om jezelf en je woonruimte de nodige rust te schenken, om je toe te staan om met een zuiver gemoed, je leven in handen te nemen en die veranderingen aan te brengen die jij wilt of nodig hebt om een gebalanceerd leven te leiden. Kristallen helpen om je te gronden en jezelf en de ruimte waarin je leeft, in evenwicht te houden en daarom kan het zeker geen kwaad om er enkele op de juiste plaatsen rondom je te hebben.

Bron: http://www.kansas.com/living/home-garden/article208312814.html

Opmerking plaatsen