De design en decoratie industrie heeft altijd al de neiging gehad om verschillende trends te creëren, zowel in design of in filosofie zoals Feng shui bijvoorbeeld. Ongeveer een jaar geleden kwam er een nieuwe trend uit die hard is binnengekomen in Amerika, maar ook stilaan meer geïntegreerd geraakt bij ons: Hygge.

Oorsprong

Hygge komt vanuit Denemarken. Hier is geen letterlijke vertaling voor, maar betekent eigenlijk om geluk te zoeken in kleine dingen en momenten te vinden tijdens jouw dag om dankbaarheid te omarmen en te creëren.

Waar hygge voor staat,  loopt eigenlijk gelijk met waar de feestdagen voor staan: warmte, geluk, gezelligheid en dankbaarheid.

Hoe hygge tijdens de feestdagen?

Gezellige texturen

Warmte en gezelligheid kan je volledig terugvinden in natuurlijke stoffen en afwerkingen. Denk maar aan schapenvachten en met hout afgewerkte dingen. Gaande van decoratie tot aankleding, deze zijn een geweldige manier om het gezellige en warme gevoel op te roepen rondom jou. Het hele jaar door, maar zeker tijdens de feestdagen.

Ga ook zeker voor decoratieve accenten die ook nog eens functioneel zijn, zoals een gezellige nieuwe mat en matching slippers bijvoorbeeld. Of gewoon een zacht gebreid deken.

Gezellige verlichting

Licht kan enorm gezellig zijn.  Je kan er verschillende sferen mee creëren in jouw woning. Denk maar aan natuurlijk licht, kaarsjes.

Rustgevende geuren

Als je een verlichte kerstboom hebt, creëer je een zachte omringende verlichting én je brengt meteen ook groen in huis. Als je een open haard of kachel hebt dan is dit al totally hygge met het knetterende hout en de brandende vlammen.

Ook geurkaarsen zijn perfect om een rustgevend effect te krijgen.

Groen

Het is geen geheim: planten en bloemen zijn nu eenmaal een meerwaarde om extra leven te krijgen in een ruimte en om de buiten naar binnen te brengen. Ook héél hygge.

Tijdens de feestdagen heb je naast een kerstboom (of sommige hebben liever geen kerstboom),  nog heel wat andere mogelijkheden om dit groen binnen te krijgen. Denk maar aan een kerstkrans bijvoorbeeld.

Levensstijl

Zet af en toe de tijd even opzij en geniet van een kop warme thee of chocomelk om zo dankbaarheid te creëren. Denk bijvoorbeeld terug aan de laatste keer dat je een nieuw recept hebt geprobeerd voor je familie. De hygge levensstijl draait volledig om de simpele dingen te omarmen om een gelukkiger leven tegemoet te gaan. Dit houdt dus in dat je af en toe eens moet kijken naar jouw gewoonten om te kijken waar je nog meer hygge kan toepassen.

 

Bron: https://www.albieknows.design/blog/how-to-hygge-for-the-holidays

Opmerking plaatsen