De zomervakantie is bijna halverwege, maar er rest nog heel wat tijd dat je kan doorbrengen met jouw kinderen. Vakantie is ook de geschikte moment om even door te brengen in de keuken en te koken met jouw kids. Zij vinden dit geweldig want ze spenderen een dagje mee met jou én je hebt extra hulp in de keuken. 🙂

Verse Ingrediënten

Ik vind het zelf ook wel heel belangrijk om mijn kinderen mee te betrekken bij het eten. Dit omdat ze ze zich dan ook bewuster gaan worden van wat ze exact eten + ze leren er zelf ook nog veel uit en is dus zeker goed voor hun ontwikkeling.

Vandaag staat gezond eten ook heel centraal en koken we meer en meer opnieuw met verse ingrediënten en dat is maar goed ook!

Daarom ben ikzelf ook op zoek gegaan naar leuke recepten die kindvriendelijk zijn en waar je ze gemakkelijk mee kan laten helpen. Toen kwam ik een recept tegen op Hellofresh, namelijk platbroodpizza’s.

Super lekker en gemakkelijk om met de kids te maken. Het recept heb ik zelf een beetje aangepast, omdat er met champignons gewerkt wordt en aangezien ze daar niet echt fan van zijn hebben we zelf andere leuke ingrediënten toegevoegd. Ook allemaal lekker vers natuurlijk! Hieronder ons recept:

Ingrediënten

Platbroodpizza met tomaatjes

Hierbij hebben we alles hetzelfde gelaten enkel de champignons vervangen door tomaten en de sjalotjes weggelaten.

  • Wit platbrood
  • Mozzarella
  • Kerstomaatjes
  • Rucola of basilicum
  • Groene pesto

Wij hebben bijvoorbeeld een variant gemaakt met rucola en een andere met basilicum. Beide enorm lekker en heel snel klaar!

Ook een leuke site om recepten terug te vinden die ook heel kindvriendelijk zijn en die je samen kan maken? Neem dan ook eens een kijkje op volgende link.

Hieronder alvast de kleine chefkoks aan het werk:

Veel kookplezier!

Opmerking plaatsen