Nog even en het school staat weer voor de deur voor onze kleine kapoenen. Dat wil ook zeggen dat de lunchboxjes/ brooddozen weer gevuld dienen te worden voor een gans jaar. En je weet hoe jouw kinderen zijn: Brood dat is maar saai en je hebt vaak geen inspiratie wat je eigenlijk kan doen met deze lunchboxjes.

Hieronder kan je enkele leuke ideetjes terugvinden, zodat jouw kinderen blij zullen zijn met wat ze meekrijgen naar school!

Satés

Maak satéstokjes met dingen die ze lekker vinden zoals kaas, tomaten, hesp, of dingen die zij lekker vinden. Steek er wat groenten bij en ze hebben een gezonde lunch.

Stiften met eetbare inkt

Teken op jouw kids hun boterhammen eens een gezichtje of een hartje met stiften met eetbare inkt. Ze zullen zeker een glimlach op hun gezicht krijgen wanneer ze aan hun boterhammetjes beginnen.

Eigen taco’s maken

Steek in de lunchbox kleine cupcake vormpjes en steek hier enkele ingrediënten in voor taco’s te maken + de taco cups natuurlijk. Zo kunnen ze zelf hun eigen taco maken.

Je kan dit uiteraard ook met andere dingen doen, zoals crackers en groentjes, ham, kaas,…

Pizza

Maak bijvoorbeeld de avond voor school zelf minipizza’s en maak er extra zodat ze de dag daarna mee in de lunchbox kunnen.

Pastasalade

Geef jouw kids eens een koude pastasalade mee dat je zelf hebt gemaakt. Vinden ze enorm lekker én is ook weer eens iets anders als boterhammen.

Wees creatief

Wat je ook doet wees creatief. Luister naar wat jouw kids graag lusten en verras ze af en toe met iets lekker zoals een stukje fruit of groente en probeer wat uit.

Veel plezier!

Opmerking plaatsen