Dat de muggen weer heel actief aanwezig zijn, dat hebben jullie vast allemaal wel gemerkt. Ondanks verschillende middeltjes om de muggen te weren, heb je vaak toch nog een of meerdere muggenbeten. Zeker wanneer je de middeltjes vergeten bent.

De eerste stap is natuurlijk zorgen dat je géén muggenbeten hebt. Hier kan je een goed anti insectenmiddel terugvinden om alvast deze irritante beestjes niet te laten bijten.

Je hebt ook heel wat producten op de markt om de jeuk te verminderen, maar dit werkt ook niet altijd. Het goede nieuws is, dat er ook natuurlijke middelen zijn die kunnen helpen tegen muggenbeten. En daar dien je vaak niets voor uit te geven.

Bananenschil

Wrijf met de bananenschil over de jeukende muggenbeet. Blijkbaar zouden de fruitsuikers die zich aan de binnenkant van de schil bevinden helpen om het vocht uit de muggenbult te verminderen.

Zout

Maak de bult een beetje nat en wrijf er wat zout over. De jeuk zal direct minderen

Ajuin

Dit helpt zowel tegen muggenbeten als wespenbeten om de zwelling te verminderen. Snijdt de ui doormidden en wrijf er mee over de muggenbeet. De jeuk zal ook verminderen. Ideaal voor mensen die allergische reacties hebben voor de zwelling te verminderen.

Azijn

Dep een watje geweekt in azijn op de bult. Doe dit enkele minuten.

Tandpasta

Iedereen weet ondertussen dat tandpasta goed helpt voor beginne puistjes tegen te gaan, maar het werkt ook tegen de jeuk. Ideaal ook voor op vakantie, aangezien je dit standaard bij hebt.

Plakband

Kleef een stukje plakband op de muggenbeet en laat dit ongeveer een uur zo zitten. Daarna ben je volledig verlost van de muggenbeet.

Opmerking plaatsen