Met het aangename weer nog in het vooruitzicht is het altijd leuk om eens te gaan picknicken met de kids of misschien met heel de familie? Picknicken is enorm gezellig en aangenaam voor de kindjes, zeker als je een goede plek hebt uitgezocht waar zij zich nog goed kunnen amuseren.

Wat mag je zeker niet vergeten?

Als je gaat picknicken heb je wel bepaalde zaken zeker nodig en je zal jezelf dus wel even moeten voorbereiden. Doe dit samen als gezin om de picknick goed in te zetten.

Picknickdeken

Een picknickdeken mag uiteraard niet ontbreken, aangezien je een hele tijd op de grond zit. Ga je niet zo vaak picknicken en heb je er geen en wil je hier ook geen geld aan geven, dan kan je ook met wat grote badhanddoeken werken natuurlijk. Wat kussens mee nemen is ook altijd leuk, zodat je lekker kan liggen of hangen tegen een boom.

Andere niet te missen benodigdheden

Andere zaken buiten een picknickdeken dat je zeker niet mag vergeten , zijn:

  • Borden (plastic)
  • Bestek
  • Glazen (plastic)
  • Kurkentrekker
  • Koeltas met koelelementen
  • servetten/ vochtige doekjes
  • Broodplank
  • Vuilniszak

Beschermen tegen de zon

Zorg ook dat je zeker jouw zonnecrème bij hebt zodat je allemaal goed beschermd bent tegen de zon. En zorg er misschien voor dat dat je een schaduwrijke plek hebt. Neem voor de kids ook een petje of een hoedje mee.

Speelgoed

Neem voor de kids ook een bal of wat kleine speelgoedjes mee waarmee ze zich kunnen amuseren. Zij zullen niet heel de tijd stilzitten en eten, maar ook wel wat ravotten.

Eten/drinken

Zonder eten en drinken heb je natuurlijk geen picknick, dus vergeet zeker dit niet mee te nemen. Probeer wat variatie mee te nemen zodat iedereen iets heeft dat hij/zij lekker vindt. (groenten, fruit, salades, stokbrood,..)

Hieronder wat inspiratie:

  1. Stokbrood

Neem een stokbrood mee met wat smeersels (pesto, tomatensmeersel,…) Dit vindt iedereen lekker en hier is geen werk aan. 🙂

2. Watermeloen

iedereen is verzot op watermeloen en met het warme weer is dit ook een goede verfrissing. Maak op voorhand een frisse watermeloen salade met wat munt en feta. Of gewoon enkel watermeloen.

3. Smosjes

Ook leuk is dat je op voorhand al wat smosjes maakt , dat kan er ook altijd wel in en is lekker fris.

4. Groenten/fruit

Neem wat snacktomaatjes/komkommers mee of steek ze op voorhand op een spiesje met wat mozarella of andere groentjes dat je kids lekker vinden.

Ook aardbeien en blauwe besjes doen het goed!

5. Vlees

Voor de vleesliefhebber kan je ook gehaktbal spiesjes maken of kippenspiesjes meenemen. Deze kan je al gewoon zo kopen in de winkel.

Er zijn nog héél wat leuke recepten terug te vinden op Pinterest om jouw picknick volledig te maken. Neem daar zeker eens een kijkje!

Bron: https://www.moodkids.nl/opvoeden/2017/06/28/tips-picknicken-met-kinderen

Opmerking plaatsen