Tegenwoordig draait alles rond onze smartphone en is dit hét instrument om dingen op te zoeken, in contact te blijven met anderen, te rekenen , én ook om planten te identificeren.

Er zijn ook verschillende apps op jouw telefoon beschikbaar om een onverklaarbaar plantje een naam te geven! Want soms heb je het voor dat je een plant tegenkomt in jouw tuin of ergens in de omgeving en dat je dit zelf ook wil aanschaffen en dat je wil weten wat je er nu juist mee moet doen qua verzorging. Daarom geven we hieronder enkele populaire apps mee.

PictureThis

Deze app herkent planten én bloemen. Je hoeft enkel maar een foto te nemen van de plant of de bloem , waarne de app in de databank( meer dan 4000 planten én er komen er dagelijkse nieuwe bij) op zoek gaat naar de juiste versie. Het resultaat rolt er dan vrij snel uit. De app is voor 90 procent accuraat, dus het blijft altijd mogelijk dat er een plant of bloem bij zit die zelfs deze app niet kent.

De app is overzichtelijk en werkt supersnel!

Gratis beschikbaar in de Apple Store en Google Play

Pl@ntNet

Deze app is een applicatie om planten te identificeren door het online delen en ophalen van foto’s.

Het bevat een automatisch identificatie systeem voor planten, gebaseerd op foto’s, door vergelijking met een botanisch fotodatabank. Plantensoorten die voldoende zijn afgebeeld in de botanisch databank, worden makkelijk geïdentificeerd.

Deze applicatie is niet geschikt voor sierplanten en tuinbouwgewassen. Het werk des te beter naarmate de betreffende foto’s op een specifiek onderdeel van de plant gericht is. Foto’s van boombladeren tegen een effen achtergrond geven eveneens de beste resultaten.

Deze app wordt de Shazam voor de planten genoemd.

Gratis beschikbaar in de Apple Store en Google Play

Plantsnap

Met deze app kan je allerlei planten identificeren, waar ook ter wereld! Bloemen, bomen  , vetplanten, paddenstoelen en nog veel meer kunnen snel worden herkend met PlantSnap van Earth.com, de mobiele app die is ontwikkeld om je in een handomdraai bloemen, planten en bomen te helpen identificeren.

Planten, bloemen, bomen, champignons, vetplanten, cactussen en meer kunnen ook op een kaart worden bekeken!

Gratis beschikbaar in de Apple Store en Google Play

Plantsome

Wil jij het beste voor je planten maar vergeet je ze weleens water te geven, of weet je niet hoevaak en wanneer dat moet? De Plantsome App is de oplossing, hij helpt je bepalen hoeveel en hoevaak je groene vriend een drankje nodig heeft.

Deze app heeft een database met meer dan 150 verschillende planten, verstuurd meldingen naar jouw telefoon en de app kan door een algoritme jouw plant zijn waterbehoefte bepalen.

Gratis beschikbaar in de Apple Store en Google Play

Opmerking plaatsen