Binnen minder dan 2 maand is het weer zover: Kerstmis! Geef nu toe, na de zomer is dat toch ook wel een periode waar we naar uit kijken? Er is niets gezelliger dan lekker warm binnen kruipen met zen allen met kerstverlichting een kerstboom en dat het buiten sneeuwt. Dat laatste hebben we nog niet zo vaak gehad.. 🙂

Er zijn vandaag de dag meer en meer mensen die de kerstdagen of kerstperiode ergens anders doorbrengen. Mensen spenderen deze ook vaak meer door met hun gezin. Daarom willen we jullie graag enkele weken leuke reisbestemmingen tijdens de kerstvakantie delen en vandaag is dat … New York!

New York

Na thanksgiving worden al de enorme attracties, winkels en straten die normaal al fantastisch zijn nog onweerstaanbaarder gemaakt door de vele versieringen zoals je die in de films allemaal wel hebt gezien. New York is dan ook een van de locaties to be tijdens de kerstperiode.

Enkele plaatsen waar je zéker moet geweest zijn:

5th Avenue

Dé winkelstraat van New York! Vlak hierbij is het Plaza Hotel (Ook wel bekend als het hotel van de bekende kerstfilm ‘Home Alone’. Als je in New York bent (ook al heb je geen budget) al is het maar om even te paraderen, ga dan zeker door deze winkelstraat hun gevels versierd met de prachtigste lichtfiguren.

Rockefeller Center

Dit is ook een van de plaatsen to be, aangezien de wereldberoemde kerstboom daar staat. Deze is enorm groot en is een attractie op zich. Tijdens Kerstmis is de boom gedurende 24 uur verlicht en op Oudejaarsavond worden de lichtjes om 21.00 uitgezet.

Kerstmarkt Union Square

Er zijn verschillende kerstmarkten te bewonderen, maar deze van Union Square is zeker de moeite. Dit is een grote markt met een schaatsbaan en café waardoor je echt een kerstgevoel krijgt.

Schaatsen in Central park

Gingerbread Lane

Neem je de kids mee op jouw tripje dan kunnen ze gaan smullen van de peperkoekhuisjes. . Van 11 november tot 15 januari worden aan de Gingerbread Lane  zo’n 1000 handgemaakte peperkoeken huizen en zelfs hele dorpen uitgestald.

Lichttour Brooklyn

De kerstverlichting op woningen in Amerika is overweldigend. Dat zie je vaak al in de films, maar om dat in het echt te kunnen bewonderen dat is zeker de moeite. Om de over the top versierde huizen te zien ga je naar Dyker Heights in Brooklyn. Deze buurt is verkozen tot de best versierde wijk van Amerika. Neem deel aan de 3,5 uur durende Brooklyn Christmas Lights Tour door Dyker Heights en ontdek de prachtig verlichte en gedecoreerde woningen.

ESTA

Als je naar Amerika vliegt moest je wel een ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika hebben. Dit staat voor Electronic System for Travel Authorization. Een ESTA is dan ook geen fysiek document, maar een elektronische reistoestemming voor de Verenigde Staten van Amerika. 

Als je hier niet over beschikt zal je bij het inchecken van je vlucht dus geweigerd worden. Ook minderjarige kinderen hebben dit nodig.

Vanaf het moment van toekenning is een ESTA twee jaar geldig. Gedurende deze periode mag er dus een onbeperkt aantal reizen naar Amerika worden gemaakt, zowel zakelijk als toeristisch. Dus heb je een goede reden om nog enkele keren terug naar Amerika te vliegen. 🙂

Het is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. Een ESTA aanvragen gaat snel en eenvoudig met het online formulier. De kosten bedragen € 29,95 per persoon. Dit is sneller en gemakkelijker als een visum aanvragen.

Hieronder kan je alvast een video terugvinden om zo’n ESTA aan te vragen.

Neem zeker ook een kijkje naar de andere voorwaarden van het ESTA-programma vooraleer je naar New York vliegt. Enkele voorwaarden die bijvoorbeeld opgesteld worden zijn:

  • Het maken van een vakantie
  • Het bezoeken van vrienden of familie
  • ….

Ben je van plan om effectief een tripje naar New York (of misschien een andere plaats in Amerika ) te bezoeken, kan je misschien ook even een kijkje nemen op de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika.

Opmerking plaatsen