Met de hitte die we de afgelopen dagen al over ons hebben gekregen en het aanhoudende warme weer , hebben ook onze kleine viervoeters het heel warm en zien zij dus ook af met deze temperaturen. En we mogen hen ook niet uit het oog verloren, dus hieronder geven ook wij nog enkele tips om dieren te helpen tegen de hitte.

In het algemeen gelden volgende 2 dingen: Water én koelte

Honden

Met dit weer worden honden vaak nog overal mee naartoe gesleurd terwijl dit voor hun nu niet zo heel aangenaam is. Lidl heeft hier dit jaar goed op ingespeeld want zij verkopen (moest je jouw hond toch mee de auto in nemen of in het algemeen ergens mee naartoe nemen, dan kan je een koelmat voor hem meenemen. Je kan dit ook gewoon in huis gebruiken voor extra verfrissing

Lidl verkoopt sinds vorige week ook een hondenzwembad om ook jou hond een verfrissing te geven. Het is heel snel opgezet en kost nog geen €35. Geweldig toch?

Geen zin om extra kosten te maken? Improviseer dan zelf een zwembad door bijvoorbeeld een schelp te nemen en te vullen.

Katten

Ook katten hebben voldoende verkoeling nodig. Via de blog van Poesitief kan je alvast enkele tips terugvinden.

Konijnen

Je zal er misschien minder snel aan denken dan aan honden en katten, maar ook konijntjes hebben enorm veel last van de hitte en kunnen hier zelfs aan sterven. Zorg er dus ook voor dat zij voldoende water hebben, frisse voeding en dat zij niet in de zon staan.
Er worden speciale Ice Pods verkocht (heb ik zonet ook aangeschaft voor mijn konijntje) en deze helpen jouw konijn af te koelen! En geloof me, ze zullen zeker nabij liggen.

Meer informatie kan je terugvinden vie de dienst Dierenwelzijn. Zij hebben een folder uitgebracht met heel nuttige informatie.

Hou in ieder geval jouw diertjes zeker goed in de gaten met dit weer!

Opmerking plaatsen