Een bed is een van de plaatsen waar je het meeste in zal vertoeven én dat wil dus zeggen dat het enorm belangrijk is bij jouw keuze van een bed dat je goed let op wat je koopt.  Het heeft heel wat comfort nodig en je moet dus toch wel letten om wat details. Hieronder alvast enkele tips om op te letten wanneer je een nieuw bed gaat kopen.

De matras

Het liggen zelf moet comfortabel zijn en daarvoor heb je dus een matras nodig die niet te zacht is, maar ook zeker niet te hard. Om te beginnen moet het liggen zelf comfortabel zijn. . Dit voorkomt bijvoorbeeld veel spanningspijnen. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende opties te onderscheiden. Elke optie heeft uiteraard voor- en nadelen. Best dat je dus een matras grondig test vooraleer je deze aankoopt.

Het kussen

Naast een goed comfort van de matras is ook het kussen enorm belangrijk. Deze moet zacht zijn, maar ook niet té zacht. Een kussen moet immers vooral ondersteuning bieden. Wanneer het te zacht is zak je erin weg, wanneer het te hard is, is er geen steun. Je kussen goed onderhouden door goed op te schudden is bovendien ook zeer belangrijk. Koop een kussen tegelijk met je bed.

Stabiliteit

Sommige bedden zijn helemaal niet zo stabiel. Het spreekt bijna voor zich dat dit dus ook niet heel erg lekker zal liggen. Het is altijd belangrijk om er goed op te letten dat een bed goed stevig op de grond staat en dat deze goed bestand is tegen het draaien en keren dat je ’s nachts doet.

Het formaat

Ook het juiste formaat van een bed is van belang.  Vaak is het handiger wanneer je met twee slaapt om twee eenpersoonsbedden tegen elkaar te schuiven ipv van voor  één tweepersoonsbed te gaan. Dit kan immers veel onderlinge strijd schelen. Zeker ook wanneer je voor eenpersoonsdekbedden bij de bedden kiest.

Functies

Ook altijd leuk en handig, zeker als je al eens snel last durft krijgen van bijvoorbeeld je rug en dergelijke, is dat je een bed koopt dat flexibel is. Door de optimale houding te kunnen instellen wordt meer comfort ervaren. Daardoor kan er beter op geslapen worden en zal er meer nachtrust worden ervaren. Alle reden om hier dus veel aandacht aan te besteden. Vooral ondersteuning in de rug is gewenst.

Slaap lekker alvast!

Bron: http://www.lifestylewonen.nl/nieuw-bed-kopen-let-op-5-belangrijke-dingen-slaapcomfort/

Opmerking plaatsen