We zijn dikwijls op zoek naar een leuk cadeautje voor een verjaardag, mama, papa en nu ben je waarschijnlijk (of misschien ook niet (meer) ) op zoek voor vaderdag. Maar wist je dat het soms leuker is om een toffe activiteit te doen ipv een cadeautje? En zeg nu zelf, papa verdient toch wel een dag vol plezier? Zo een dag zal hij herinneren en koesteren voor de rest van zijn leven.

Geen inspiratie hiervoor? Hieronder kan je alvast wat ideetjes op doen.

Spelletjesavond

Een spelletjesavond is altijd leuk, vooral omdat je dan als gezin echt tijd met elkaar doorbrengt. Want dat is wat echt belangrijk is en hoe je echt een band met elkaar kan smeden (zonder smartphones en tablets). Zet er een lekker hapje en drankje bij en spelen maar!

Vogelspotten

Ook al ben je geen natuurliefhebber of een vogelgek, ga toch een vogelspotten. Meestal zijn er wel enkele plaatsen te vinden waar je dit kan gaan doen. Is dit niet het geval? Maak er dan een leuke roadtrip van en ga zelf op zoek. 🙂

Wijnproeven @ home

Verzamel alle wijnliefhebbende vaders bij elkaar. Dit is geschikt voor een groep volwassenen, maar zijn je kinderen wat ouder dan kan dat ook. Of laat de kids iets anders proeven en oordelen. Maak zelf originele wijn scoreborden en voorzie wat lekkers voor op tafel en geniet van jouw avond.

Shoppen

Ook al houden de meeste mannen niet zo van shoppen, ga toch eens een keertje shoppen, al is het hobbyshoppen. Vist hij graag, ga dan eens wat nieuw visgerei halen of spullen die hij nog niet heeft. Je man/papa zal je dankbaar zijn.

Verras hem met brunch

Start vaderdag direct met jouw vader te verwennen met een lekkere brunch. Haal al zijn favoriete dingen in huis en laat hem lekker smullen.

Kajakken

Take dad kayaking or canoeing on the nearest body of water for Father’s Day. And after he works up an appetite rowing, treat him to lunch at his favorite restaurant.

Kamperen

Buitenshuis relaxen.. Is er iets beter om vaderdag te vieren? Zorg dat iedereen de dag ervoor gepakt is en hij zal het appreciëren dat hij de dag ontspannen kan doorbrengen en plezier kan beleven.

Filmavond in de tuin

Beloon hem met een avond vol van zijn favoriete films met een filmavond in de tuin. Zorg voor een gezellige sfeer, wat gezellige verlichting, popcorn en have fun! Ook leuk voor de kids!

Opmerking plaatsen