Voor wie er nog niet van op de hoogte was: iedereen heeft een sterrenbeeld, maar elke maand heeft ook een typische bloem die symbool staat voor deze maand. Dus heb je maw ook een geboortebloem. Hieronder kan je de geboortebloemen en de betekenis ervan terugvinden.

Vandaag worden deze bloemen ook vaak gebruikt om als tattoo te zetten.

januari : Anjer

Om te beginnen starten we dus met januari en voor deze maand staat de anjer symbool. De verschillende kleuren van de anjers hebben ook elk hun eigen betekenis. Zo staat roze bijvoorbeeld voor trots, moed , liefde en vriendschap.

februari : Iris

Als je in februari bent geboren dan is jouw geboortebloem een iris. Deze bloem staat voor moed, geloof en wijsheid en vertegenwoordig vriendschap en wijsheid.

maart : Narcis

In maart staat de narcis symbool. Een typische lentebloem die staat voor een nieuw begin, zelfvertrouwen en ijdelheid én onbegrensde liefde. Ben je in maart geboren? Dan zou je vaak gezien worden als vrijgevig en liefdevol.

april: Madelief

Geboren in April? Dan is jouw bloem de madelief. Deze bloem staat symbool voor onschuld, jeugd, zuiverheid en puurheid. Mensen die in april geboren zijn, zouden lieve mensen zijn die van verandering houden.

mei: Lelietje-van-dalen

Deze bloem staat symbool voor geluk. Dus wil je een cadeautje aan iemand geven? Dan is dit de perfecte bloem.

juni: Roos

De roos.. de liefdesbloem! Deze staat bekend om haar kleuren en geur en staat symbool voor oprechtheid, dankbaarheid en natuurlijk ook passionele liefde!

juli: Delphinium

Delphinium is de bloem voor juli. Deze bloem heeft alleen maar positieve betekenissen en staat voor waarheid en bescherming, maar ook voor gezondheid, plezier, gehechtheid in de liefde. Deze wordt ook wel ridderspoor genoemd.

augustus: Gladiool

Mensen die in augustus zijn gebeuren zijn mensen die groot droom en dan past deze bloem er perfect bij. Ze staat symbool voor een sterk karakter, eerlijkheid , vrijgevigheid en eeuwige slaap.

september: Aster

Ben je in september geboren, dan is de aster jouw bloem. Mensen die in september geboren zijn zouden een open houding hebben. De bloem zelf staat voor herfstvreugde en gelukkige ouderdom.

oktober: Goudsbloem

De goudsbloem staat voor bescheidenheid, welvaart, creativiteit en eeuwige liefde. De goudsbloem staat ook symbool om verdriet en ellende, omdat het vaak gepaard gaat met begrafenissen.

november: Chrysant

De chrysant symboliseert eeuwige jeugd. Mensen die in november geboren worden zouden vaak energieke mensen zijn die genieten van het leven.

Chrysant wordt ook wel ‘kiku’ genoemd in Japans.

december : Kerstster

De kerstster… Mensen die in december geboren worden vinden familie meestal het allerbelangrijkste.

Opmerking plaatsen