Als je een kat of meerdere katten in huis hebt , dan is een kattenbak écht noodzakelijk en ook superhandig. Maar een kattenbak kan heel snel gaan stinken als je deze niet goed onderhoud. Daarom geven we hier 6 x tips tegen een stinkende kattenbak.

Elke dag bijhouden

Eerst en vooral is het net zoals bij alles in het huishouden belangrijk om elke dag de kattenbak bij te houden. Zie je dat jouw kat geweest is, probeer dan ineens zijn/haar boodschap met een schepje weg te halen. Dit voorkomt dat de kattenbak gaat stinken.

Kattenbakvulling

Ook de juiste kattenbakvulling kiezen is enorm belangrijk en er is ook héél wat verschil in. Meestal zorgt goedkopere vulling ervoor dat het niet absorbeert en de stank dus ook blijft hangen. Heb je dit probleem? Probeer dan eens een ander merk.

Baking soda

Een goede tip is om baking soda onderaan de kattenbak te doen. Vooraleer je dus de vulling er in doet. Daardoor wordt de geur nog beter geabsorbeerd.

Deodorant

Er bestaat ook kattenbak deodorant om geurtjes in de kattenbak te neutraliseren. Dit kan je dus ook af en toe zeker gebruiken.

Voeding

Ook de voeding van jouw kat is enorm belangrijk.Vaak is dit bij goedkoper supermarkt kattenvoer het ergste. Hierin zitten veel granen en groenten die je kat niet goed kan verteren.

Kattenbak volledig reinigen

Probeer naast de kattenbak dagelijks bij te houden toch zeker 1 keer in de week of 2 weken eens goed proper te maken door hem volledig met een sopje uit te kuisen. Gebruik zeker geen schuursponsje want dit maakt krassen en zorgt er uiteindelijk voor dat ook de geur daar meer kan intrekken.

Opmerking plaatsen