Tijdens het koken, kan het al wel eens voorvallen dat je jouw potten en pannen even uit het oog verliest en dat er dingen aanbranden. En het is absoluut, maar dan ook écht niet aangenaam om uren op een aangebrande pot of pan te liggen schrobben.

Maar voor alles is een oplossing en dus ook daarvoor. Hieronder kan je enkele tips terugvinden, zodat je de volgende keer die aangebrande pan kan schoonmaken.

Schoonmaken met soda

Soda is vaak een middeltje dat werkt en ook voor aangekoekte pannen en potten.

Vul de aangebrande pan of pot met warm water en doe er een schepje soda bij en laat het zo inweken. Pak daarna opnieuw de afwasborstel en schrobben maar!

Schoonmaken met zout

Nog een super manier om een verbrande pan schoon te maken is met zout en een scheutje citroen. Snijd de citroen in de helft, bestrooi de pan met zout en gebruik de gesneden kant van de citroen als ‘spons’ om het zout in het vuil in te werken.

Met een vaatwastablet

Ook mogelijk is door het schoon te maken met een vaatwastablet. Vul de pot met warm water en een tablet en laat het een paar uur staan. Zo weekt alles los en kan je daarna alles wegwerken met een spons.

Azijn

Ook schoonmaakazijn kan helpen om jouw pan schoon te maken. Doe een laagje azij in de pan en vul daarna met koud water. Enkele minuten in laten trekken en het vuil kan je daarna gemakkelijk afschrobben.

En lukt al bovenstaande niet? Dan vrees ik dat er niets anders op zit dan een nieuwe pan aan te schaffen. 🙂

Opmerking plaatsen