In elk huishouden krijg je vaak te maken met afval ondanks het feit of je hier nu zeer actief mee bezig bent of niet. Soms is het handig om te weten wat je met bepaalde dingen kan doen, in plaats van ze gewoon als afval weg te gooien, want je kan heel wat zaken opnieuw hergebruiken zoals ook bananenschillen. Wij geven je alvast 6 x tips om deze opnieuw te gebruiken.

Bladluizen bestrijden

Helaas komen we deze kleine beestjes vaak tegen en ze zijn niet altijd even gemakkelijk om te verjagen.

Een schil van een banaan is heel effectief tegen bladluizen. Begraaf enkele stukjes bananenschil rondom je planten waar de bladluizen zitten. Door de geur van de composterende banaan zullen de bladluizen verhuizen. Doe dit niet te extreem want de geur kan ook weer andere insecten zoals wespen aantrekken.

Jeukende muggenbeten

En ook hier hebben we elke zomer wel een paar keer last van muggenbeten die blijven jeuken! Heb je dus een jeukende muggenbeet of stekende uitslag, wrijf de huid dan in met een bananenschil. De schil helpt tegen de jeuk en zal de pijn verlichten.

Poetsen van huisplanten

Als je houdt van planten en je hebt graag wat groen in jouw woning dan heb je ook heel veel onderhoud. Want ze moeten voldoende licht en water hebben. Maar bladeren van planten hebben ook af een toe een afstofbeurt nodig. Je kan dit heel gemakkelijk doen met bananenschillen. Deze pakt het stof heel goed op én de bladeren worden er gezond en glanzend van.

Tanden bleken

Raar maar waar, je kan ook met de schil van een banaan (de binnenkant dan) jouw tanden witter maken én vlekjes verwijderen. Dit komt omdat de schil kalium, magnesium en mangaan bevat en dit helpt bij het reinigen van tanden. Doe dit niet té veel want er zitten ook suikers in en dat is dan weer niet goed voor jouw tanden.

Acne tegengaan

Ook deze is misschien wat vreemd, maar de schil van een banaan zou goed zijn voor de huid en kan acne tegengaan. Om dit te doen moet je enkele dagen de bananenschil over jouw huid wrijven.De van nature voorkomende vitamines en mineralen verzachten en verbeteren de huid.

Opmerking plaatsen