Vaak heb je in de badkamer geuren waarvan je niet weet vanwaar ze komen. Of je weet net wel vanwaar ze komen, maar je weet niet goed wat je hieraan moet doen. En geef nu toe, een badkamer dient écht lekker te ruiken of een neutrale geur te hebben, aangezien je hier toch wel wat uren in doorbrengt. Als je gezellig een badje neemt, wil je niet overvallen worden door onaangename geuren. Hieronder alvast enkele tips

Toilet

Poets je toilet 1 x per week met een toiletreiniger , vooraleer ze vuil beginnen te worden. Na het schoonmaken ervan doe dan een halve tas bleekwater in het water.

Zorg ook steeds dat de bril naar beneden is, dit kan ook al wonderen doen.

Ventilatie

Een goede ventilatie is ook zeer belangrijk in de badkamer. Als je badkamer een plafondventilator of een andere vorm van ventilatie heeft, schakel die dan in nadat je in de badkamer bent geweest. Als je geen ventilator hebt, zet het raam van de badkamer dan open om frisse lucht naar binnen te laten stromen

Etherische Oliën

Etherische oliën hebben een krachtige en aangename geur. Als je badkamer stinkt, denk er dan over om enkele druppels etherische olie in een verstuiver met ontsmettingsalcohol te doen. Gebruik dit mengsel om plekken als je wastafel en wc-pot schoon te maken.

Maak afvoeren schoon

Een verstopte afvoer is een veelvoorkomende oorzaak van een stinkende badkamer. Zorg ervoor dat je je afvoeren ontstopt als je merkt dat het water omhoog komt. Neem tevens iedere maand maatregelen om verstopte afvoeren te voorkomen. Dit kan met verschillende middelen die aangeboden worden, denk maar aan Destopturbo.

Was handdoeken regelmatig

Door de vochtigheid in de badkamer, kunnen handdoeken snel muf gaan ruiken. Als je handdoeken in je badkamer hebt hangen, was ze dan tenminste een keer per week.

Bron: https://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/tips/a22053/deodorize-your-house/

Opmerking plaatsen