Het maakt niet uit hoeveel keer je dweilt, stofzuigt, schuurt, poetst, de geuren van het dagelijkse leven zijn onvermijdelijk. Zo lang dat je kookt, speelt én leeft zullen zij er zijn. En ik hoop dat dit gebeurd. 🙂

Maar met de juiste producten, kan je heel wat geuren voorgoed verwijderen. Volgende ‘tips’ komen van Carolyn Forte, directeur van the Good Housekeeping Institute Cleaning Lab en zullen geuren in jouw badkamer, keuken, slaapkamer en woonkamer voor eens en voor altijd oplossen. Vandaag gaan we aan de slag met de keuken.

Afval

Soms durft het gebeuren dat niet het afval zelf stinkt, maar de afvalcontainer. Deze kan je poetsen door er wat baking soda in te sprenkelen of een geurpakketje te gebruiken. Zorg er ook voor dat je bacteriën doodt door een desinfecterende spray te gebruiken.

Koelkast

Er gaat niets boven de geur van een vers gekookte maaltijd… tenzij deze gemixt is met die van gisteren. Absorbeer geuren door een open doos met baking soda in de ijskast of diepvriezer te zetten. Zorg ervoor dat je eten met een sterke geur (zoals verschillende kazen) dubbel verpakt.

Vaatwasser

Hoe vaak poets jij jouw vaatwasser? Vaak is dit iets dat nogal eens snel vergeten wordt, je moet ook aan zoveel denken.

Doe 1x per maand een reinigingstablet voorzien voor jouw vaatwasser mee in de vaatwas. Zorg er ook altijd voor dat je eerst jouw vuil borden al eens afspoelt vooraleer je het in de vaatwas plaatst. Dit zorgt niet alleen voor de geur, maar ook voor het blijven plakken van eten in kandjes.

Microgolfoven

Je kookt bijna zo goed als vanalles in jouw microgolf: soep, restjes, opwarm maaltijden etc., wat dus wil zeggen dat er miljoenen geuren circuleren in deze kleine ruimte. Hier kan je vanaf geraken door een kom met water en citroenschijfjes te laten warmen voor enkele minuten. Zorg ervoor dat je ook alle kruimeltjes verwijdert en dat je de deur open laat staat zodat jouw propere microgolf kan uitluchten.

Snijplanken

Snijplanken is ook iets wat heel veel gebruikt wordt en moeilijk is om geuren uit te verwijderen, denk maar aan ajuin of look. Plastieken versies kan je gemakkelijk in jouw vaatwasser steken, voor houten snijplanken kan je hem af en toe best eens afschrobben met een half opengesneden citroen met zout.

Bron: https://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/tips/a22053/deodorize-your-house/

Opmerking plaatsen