In ons huis krijgen we heel veel spullen bij elkaar die steeds maar opstapelen. Daarnaast leven we ook effectief en krijgen we heel veel verpakkingen van ons eten en drinken ook bij elkaar. Dit gooien we meestal ook altijd weg, maar in sommige gevallen kunnen deze verpakking ook handig zijn en kunnen we dus recycleren.

Om volgepropte vuilzakken én opgestapelde spullen te vermijden, kan het een goed idee zijn om sommige spullen een nieuw doel te geven zonder dat je daarvoor weer iets nieuws hoeft te kopen. Hieronder kan je alvast enkele huis en tuin spullen terugvinden die je kan hergebruiken.

Zwembadnoodle

Heb je nog van die lange gekleurde zwembadnoodles op overschot waar je kinderen mee spelen? Maak hier dan een steun voor jouw pols van door ze in de helft te snijden. Zo heb je minder last van jouw polsen na een dagje werken.

Glazen potten

Je hebt vaak heel wat kleine vijzen, spijkers, rekkertjes, andere voedingswaren etc. die je ergens mooi in weg wilt steken. Gebruik hiervoor jouw glazen potten van groenten bijvoorbeeld voor. Je kan deze nog leuk versieren ook als je wilt!

Haarrekkers

Haarrekkers op overschot? Of zijn er hier en daar rekkers die wat verslijten? Gebruik ze dan om jouw kabels bij elkaar te binden. Super gemakkelijk!

Graszaad verspreiden

Wil je wat extra zaad of voeding op jouw gazon verspreiden? Dan kan je hier heel gemakkelijk de plastic fruitbakjes voor gebruiken. hier zitten onderaan altijd kleine gaatjes in, waarmee je dus ook gemakkelijk jouw gazon kan zaaien.

Blikclip

hergebruiken van huis en tuin spullen

Gebruik de clipjes van jouw blikjes Cola, Fanta,etc als haakje om jouw kaders omhoog te hangen. Vijs gewoon een nageltje in jouw kader, hang de clip er aan ét voila!

Een tijdje geleden hebben wij ook nog een artikel geschreven over hoe je oude kranten kan hergebruiken. Hier kan je ook hele leuke dingen mee maken , zonder dat je deze hoeft weg te gooien!

Opmerking plaatsen