Dagelijks wassen we wel een lading was en dat wil dus zeggen dat we heel wat wasmiddel gebruiken per jaar. En zeg nu zelf, dat is absoluut niet goedkoop. Tenzij je de minder bekende merken neemt, en dan nog…

Een manier om hierop te besparen én ook milieuvriendelijker aangezien je niet meer met de lege flessen zit: maak gewoon zelf jouw wasmiddel. Dit is absoluut niet moeilijk!

Benodigdheden

Om zelf wasmiddel te maken heb je enkel soda en neutrale handzeep nodig. Beide 45 gram. En dat is al genoeg!

Stappenplan

  1. Neem een grote kookpot en breng 2,5 liter water aan de kook.
  2. Kijk naar het zeeptablet dat je hiervoor gaat gebruiken en zorg dat je 45 gram afsnijdt . Meestal is dit 90 gram, dus dat is de helft.
  3. Snijd het stuk dat je gaat gebruiken in kleine stukken en voeg deze aan het kokend water toe. Roer goed door elkaar en wacht tot de zeep volledig is opgelost.
  4. Weeg de soda af op 45 gram en voeg deze ook toe aan het kokende water. Roer goed door en wacht tot de soda volledig is opgelost.
  5. Haal de pot van het vuur en laat het minimum 12 uur staan.
  6. Schenk het verdikte mengsel over naar een grote plastic bak en gebruik voor elke wasbeurt ongeveer één wasbolletje.
  7. Met de hoeveelheid wasmiddel zou je zeker genoeg moeten hebben voor ± 40 wasbeurten!

Wat heeft dit nu gekost?

Het gekke is als je dit zelf gemaakt hebt, dat je maar € 0,23 hebt uitgegeven! Dit is natuurlijk afhankelijk van de zeep die je gebruikt, maar met de goedkoopste die je kan vinden en het feit dat soda niet zo duur is , zou dit als je alles omrekent dus nog geen €0,50 kosten om dit te maken. En zeg nu zelf? Lang ben je hier ook niet mee bezig!

Wil je nog een lekker geurtje erbij? Gebruik dan etherische olie naar keuze.

Bron: https://www.tipsenweetjes.nl/doe-het-zelf/diy-wasmiddel-25-cent/

Opmerking plaatsen